Activiteiten zaterdag 21 oktober

 

Winterswijk

De Winterswijkse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging (WPKV) houdt dit weekend haar jaarlijkse clubshow op een nieuwe locatie: de sportzaal van de Emmaschool aan de Vredenseweg. Er worden ruim 360 dieren gekeurd en tentoongesteld, van hoenders en konijnen tot sier,- en watervogels en duiven. Tevens geven enkele fokkers om half 3 een demonstratie van het toiletteren van kippen en konijnen. Voor de jeugdige bezoekers is er een quiz met leuke prijsjes. De openingstijden zijn vandaag van 10 tot 6 uur en morgen van 10 tot 5 uur.

 

Maria van Eerden houdt tussen 10 en 5 uur haar jaarlijkse hobbybeurs in verenigingsgebouw Juliana in het Woold. Het is haar weer gelukt om een aantal nieuwe hobbyisten naar de beurs te halen. De toegang bedraagt 1,50 euro, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

 

In de Zonnebrinkkerk begint om 10 uur een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Te gast zijn Hans van Dam (docent hersenletsel) en zijn dochter Anne-Marije van Dam (yogadocente). Zij vertellen over stress in het brein: hoe werkt stress in onze hersenen, wat zijn de gevolgen van langdurige stress en welke invloed hebben yoga en meditatie? Voor dit NAH Café geld een eenmalige bijdrage van 7,50  euro. Eventueel meer informatie bij Meike van Dieren van MEE Oost, tel. 0314 – 34 42 24

 

De KNNV afd. Oost-Achterhoek verzorgt een paddenstoelen-excursie naar het Walfortbos in Aalten. De leiding is in handen van Marjet Karsten-Schoorel.

Het vertrek is om half 2 bij De Storm of om 2 uur vanaf de parkeerplaats bij de spoorwegovergang aan de Haartseweg.

 

Aalten

*  Op ’t Zand in Bredevoort is de 3e Zaterdag Boekenmarkt. Dit is tevens de opruimingsboekenmarkt. Tussen 10 en 5 uur bieden de boekhandelaren een breed aanbod van boeken op diverse gebieden.

 

De KNNV afd. Oost-Achterhoek verzorgt een paddenstoelen-excursie naar het Walfortbos in Aalten. De leiding is in handen van Marjet Karsten-Schoorel. Het vertrek is om 2 uur vanaf de parkeerplaats vlakbij bij de spoorwegovergang aan de Haartseweg.

 

Toneelvereniging Lintelo speelt de klucht ‘Wildwest in de dierentuin’ in zaal Elim.          De voorstelling begint om kwart voor 8. De entree bedraagt 7 euro, incl. koffie of thee. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de stichting Restauratie-fonds voor de Oude Sint Helenakerk aan de Markt. 

 

 

De jonge Australische pianist Shuan Hem Lee speelt in de Koppelkerk in Bredevoort. Hij brengt stukken van Bach, Beethoven en Shumann ten gehore. Dit jonge 14-jarige talent heeft meerdere pianocongressen gewonnen en vele prijzen op zijn naam staan. De aanvang is om 8 uur, de entree bedraagt 10 euro.

Copyright © 2016. RTV Slingeland.