Activiteiten zondag 22 oktober

Winterswijk

De Winterswijkse Ruiter & Ponyclub sluit het buitenseizoen af met een onderlinge wedstrijd voor alle leden van de vereniging, maar ook voor Winterswijkers die elders rijden of niet aangesloten zijn bij een Winterswijkse vereniging of manege. In de ochtend wordt de dressuur verreden, en in de middag vindt het springen plaats. Vanaf 9 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom op de accommodatie aan de Steengroeveweg.

 

De Winterswijkse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging (WPKV) houdt dit weekend haar jaarlijkse clubshow op een nieuwe locatie: de sportzaal van de Emmaschool aan de Vredenseweg. Er worden ruim 360 dieren gekeurd en tentoongesteld, van hoenders en konijnen tot sier,- en watervogels en duiven. Tevens geven enkele fokkers om half 3 een demonstratie van het toiletteren van kippen en konijnen.           De zaal is open van 10 tot 5 uur.

 

*  In het Doopsgezinde Kerkje vindt een dienst in het Gronings dialect plaats, getiteld ‘Scheppen staait in staaigers’. Medewerking hieraan verlenen Ds. Fokko Helder, Bert Kraijenbrink, Martje Haan, Fokko Helder en Janneke Muis. De aanvang is om half 4, na afloop is er koffie en koek.

 

De Israëlische klarinettiste Irith Gabriely, ook bekend als de ‘Queen of Klezmer’  geeft een klezmerconcert in de synagoge aan de Spoorstraat. Zij wordt hierin bijgestaan door de uit Venlo afkomstige pianiste Susanne Hardick. Het optreden begint om 5 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 10 euro te verkrijgen bij boekhandel Kramer. ’s Avonds aan de kassa kosten ze, indien nog beschikbaar, 12,50 euro. 

 

Aalten

*  Het evergreenkoor Aalten o.l.v. Jolande Teeuw geeft een concert in zaal Leuven.        De aanvang is om half 3, de toegang is gratis. 

 

De swingende rock’n’ blues formatie‘Narrow Escape’ komt voor een reünie-optreden naar oerkroeg Schiller. Het optreden begint om 3 uur. Kaarten zijn voor 7,50 euro verkrijgbaar bij de Primera en Schiller.

 

In de Oosterkerk begint om 7 uur een oecumenische dialectdienst. Het thema hiervan is ‘Wieter Kiek’n’. Voorgangers zijn pastor Hetty Bresser van de Sint Ludger Parochie, en oud-inwoner van Aalten pastor Jan Leijenhorst van de Protestantse Gemeente Barchem. Muzikale medewerking verleent Johan Klein Nibbelink. Iedereen is welkom. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.