Activiteiten aankomende week

 

In het kader van ‘SKB legt uit’ houdt het Streekziekenhuis op dinsdag 24 oktober een informatieavond met de titel ‘Alles over borstzorg(en)’. Chirurg Kirsten Kuizenga legt uit wat de indicaties zijn voor een borstonderzoek en vertelt over erfelijkheid bij borstkanker. Daarna gaan mamacare verpleegkundigen en radioloog Miranda Wamelink ín op hun vakgebied. Na de pauze vertellen chirurg Arda Brink en verpleegkundig specialist Silvia Schreurs over mogelijke operatieve ingrepen en de voor- en nabehandelingen bij borstkanker. De aanvang is om half 8 in het auditorium. Meer informatie of aanmelding kan via nr. 54 44 15.

 

Op de ledenmiddag van Wenters-Plus is op dinsdag 24 oktober het koortje ‘Do’t us nao’ uit Zieuwent te gast. De aanvang is om half 3 in de Vredense Hof.

 

Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 24 oktober de film “The Big Sick” in theater Skopein. De aanvangstijden zijn om half 7 en om 9 uur. Reserveren is gewenst,          dit kan via nr. 52 15 15.

 

De afdeling Welfare van het Rode Kruis afdeling Winterswijk houdt op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober van 9 tot 5 uur haar jaarlijkse verkoopdagen in het Streekziekenhuis. De artikelen zijn gemaakt door ouderen. Van de opbrengst wordt nieuw handwerkmateriaal aangeschaft.

 

Op woensdag 25 oktober wordt van 10 tot half 12 weer een Babycafé gehouden in   De Revolutie op de Markt. Gast dit keer is Cock van Mourik. Zij geeft informatie over zindelijk worden.  

 

De gemeente Winterswijk treft voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen Vèèneslat Noord en Zuid en de Misterweg. Op woensdag 25 oktober kunnen belangstellenden tussen 6 en 8 uur in het gemeentekantoor kennis nemen van de stand van zaken.            

 

*  Op woensdag 25 oktober is er in het Doopsgezind Kerkje een lezing getiteld ‘Op zoek naar het geluk met de VOC’. Deze verhalen worden verteld door eindredacteur Paul Brood van Het Grote VOC Boek. De aanvang is om 8 uur. Kaarten zijn voor            10 euro te verkrijgen bij boekhandel Kramer.

 

*  Op woensdag 25 oktober is er weer een Alzheimercafé in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde. Het thema dit keer is  “Euthanasie bij dementie”. Gastspreker is Evert Hendriksen. Hij is voormalig SCEN-arts en, naast specialist ouderengeneeskunde, ook arts bij de Levenseindekliniek.  Hij gaat het onderwerp levenseinde en euthanasie in relatie met dementie bespreken. De aanvang is om 8 uur, de toegang is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig. Deze bijeenkomst is ook bedoeld voor inwoners van Winterswijk.

 

In het kader van de herfst en Halloween verzorgen de vrijwilligers van Figulus Welzijn op woensdag 25 oktober een creatieve middag voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar bij de Ahof in Aalten. Er wordt deze middag een pompoenlantaarn in halloween-stijl gemaakt. Als kinderen verkleed komen wordt dat op prijs gesteld. De middag begint om half 3, deelname kost 2 euro per kind.

 

De Brandweer Winterswijk geeft op vrijdag 27 oktober van half 7 tot 9 uur een demonstratie- en informatieavond op de Markt. De brandweer is aanwezig met materieel en menskracht om een indruk te geven van het werk, en om vragen te beantwoorden. 

 

In de theeworkshop en proeverij door theesommelier Heleen Mombarg op vrijdag           27 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort kunt u meer te weten komen over de Chinese theecultuur. Vragen als wat is thee precies, welke soorten zijn er allemaal, en hoe groeit thee komen allemaal aan bod. Naast diverse soorten thee krijgt men ook een aantal zoete lekkernijen voorgeschoteld. De workshop begint om 3 uur.             De kosten bedragen 25 euro incl. thee, lekkernijen en bezoek aan expositie. Reserveren kan via nr. 21 60 05.

 

Auteur Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel zijn op vrijdag  27 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort met hun voorstelling ‘Montere Weemoed’. Een collage van prachtige weemoedige liedjes en opgewekte, komische verhalen over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie. De voorstelling begint om half 9, de entree bedraagt 15 euro. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.