Activiteiten volgend weekend

      

Winterswijk

*  De KNNV/IVN houdt op zaterdag 28 oktober van half 10 tot half 4 een natuurwerk-dag op landgoed Kotmans. Hier wordt o.a. opslag van berken verwijderd. Mensen die graag mee willen helpen zijn van harte welkom. Meer informatie hierover is te verkrijgen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

Op zaterdag 28 oktober geeft muziekvereniging Sint Jan haar jaarlijks najaarsconcert bij Spiekerman in Meddo. Bijna alle gelederen van de vereniging laten zich horen en zien: het jeugdorkest, het jeugdslagwerkensemble, de mini- en majorettes, en het fanfareorkest. De aanvang is om half 8, de entree is gratis.

 

In het centrum zijn op zondag 29 oktober van 12 tot 5 uur weer veel winkels geopend tijdens koopzondag

*  In Villa Mondriaan kunnen kinderen op deze koopzondag tussen 11 en 1 uur knippen, plakken en verven in het kinderatelier. Ze kunnen zich daarbij laten inspireren door een werk van de vroege Mondriaan. De kinderen mogen gratis naar binnen, en begeleiders (maximaal  2 volwassenen per kind) kunnen voor de gereduceerde toegangsprijs van 7 euro het museum bezoeken, incl. gratis audiotour en een kopje koffie.

 

Dream4Kids, een landelijke organisatie die droomdagen organiseert voor kinderen die te kampen hebben met een ernstig traumatische ervaring, verzorgt op zondag           29 oktober een benefiet-dag op Golfbaan de Voortwisch. Iedereen is vanaf half 1 welkom. Om half 2 start een clinic voor de niet-golfers, en golfers met handicap 54 of beter kunnen deelnemen aan een 9-holes Stableford-wedstrijd. De kosten bedragen 20 euro, waarvan de helft naar Dream4Kids gaat. Vooraf aanmelden kan via www.golfclubwinterswijk.nl/dream4kids

 

Altijd al eens willen weten hoe een likeur gestookt wordt of hoe destillaten worden gemaakt? Stokerij ‘Het Laatste Woord’, op de binnenplaats bij restaurant De Woord in Corle, opent op zondag 29 oktober haar deuren om dit te laten zien aan belangstellenden. Tussen 2 en 4 uur ziet u niet alleen hoe de diverse producten gestookt worden, maar Volckmar Kroes geeft ook een rondleiding en beantwoord vragen. De toegang is gratis.

*  In het kader van 100 jaar ‘De Stijl’, de kunstrichting die dit jaar landelijk in de belangstelling staat, komt het Kleine Holte Koor (KHK) met de voorstelling ‘Mondriaan in Stijl’ op zondag 29 oktober naar theater De Storm. Aan de hand van de biografie en de muziek geven zij Mondriaans levensverhaal vorm. De aanvang is om half 3. Kaarten kosten 17,50 euro incl. een consumptie.

 

De populaire presentatrice Yvon Jaspers van het programma ‘Boer zoekt Vrouw’ komt op zondag 29 oktober naar boekhandel Bruna. Tussen 3 en 5 uur is zij daar om haar nieuwe kookboek ‘De keukentafel van het Noorden’ te promoten en te signeren.

 

*  In het Doopsgezind Kerkje is op zondag 29 oktober een lezing van filosoof/theoloog Theo Witvliet. Hij bespreekt zijn boek ‘Kwaliteit van leven, het Humanisme van Buber’. De aanvang is om 4 uur. Kaarten zijn voor 10 euro te verkrijgen bij theater De Storm.

 

Aalten

Paardensportvereniging Aalten houdt op zaterdag 28 oktober de jaarlijkse herfstrit voor zowel koetsiers als ruiters. De rit is bijna 25 km lang en voert voornamelijk over zandpaden en B-wegen. Er kan tussen 10 en 11 uur gestart worden bij de familie Kleinsma aan de Kloosterdijk 1 in Bredevoort. De kosten bedragen 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor jeugd tot 16 jaar. Na de rit is er de traditionele kop soep.

 

Op de Markt in Aalten is op zaterdag 28 oktober weer een snuffelmarkt. Deze is tussen 10 en 4 uur te bezoeken.

 

Het Aaltens Christelijk Mannenkoor viert het 60-jarig bestaan met een speciaal jubileumconcert op zaterdag 28 oktober in de Zuiderkerk. Medewerking aan dit concert verlenen het Project Orkest Twente, organist Wim Does en soliste Irma ten Brinke. De muzikale leiding is in handen van dirigent Susanna Veerman. De aanvang is om half 8, de entree is gratis. Een vrije gift wordt echter op prijs gesteld.

 

In het kader van ‘De Nacht van de Nacht’ verzorgt stichting Natuur en Milieu Aalten op zaterdag 28 oktober een ongeveer 1 ½ uur durende avondwandeling in het Grevink onder begeleiding van een gids. Deelnemers dienen zich om half 8 te verzamelen op de parkeerplaats van Klumpenhouwer aan de Grevinkweg 2. Deelname is gratis, wel dient men zich per mail op te geven bij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

*  Op zaterdag 28 oktober verzorgt de Bargkapel uit Barchem samen met René Slapak een optreden in evenementencentrum De Hofnar. De Bargkapel speelt Egerländer blaasmuziek, en Slapak is vooral bekend door zijn Steirische Harmonika School. Het optreden begint om 8 uur, de entree bedraagt 12,50 euro

 

Zaterdag 28 oktober is de Duitse blueszanger Gregor Hilden te gast tijdens de Café Sessions van café Old Dutch in Dinxperlo. Naast zanger is hij ook gitarist en speelt voornamelijk blues, jazz en soumuziek. Daarnaast is ook bluesgitarist Jerremy Aussems aanwezig. Het optreden begint om 9 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar bij café Old Dutch. Aan de kassa kosten ze 12,50 euro.

 

Op zondag 29 oktober treedt Henk Lammers onder de naam Paco Plumtrek op tijdens de maandelijkse Koppelsessies in het boekencafé van de Koppelkerk in Bredevoort. Tijdens zijn optreden brengt hij met zijn gitaar en mondharmonica de Nederlandstalige nummers van zijn nieuwste album ten gehore, maar ook zijn eerdere Engelstalige nummers komen aan bod. Het optreden begint om 3 uur, de entree bestaat uit een vrije gift.

 

Ans Kolenbrander neemt op zondag 29 oktober afscheid als dirigente van het Stadskoor Bredevoort. Tijdens dit afscheidsconcert in de Georgiuskerk van Bredevoort zingt het koor a capella en vierstemmig in diverse talen. De aanvang is om half 4. Een vrijwillige bijdrage is welkom. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.