Activiteiten zaterdag 17 maart

Winterswijk

De Gemeente Winterswijk en de ROVA nodigen inwoners van de gemeente Winterswijk uit gratis compost op te halen tijdens de landelijke compost-dag. Met deze actie worden de inwoners bedankt voor hun inspanning om het GFT-afval goed te scheiden. U bent tussen 9 en 12 uur welkom op de locatie aan de Leeghwaterweg. Er mogen maximaal twee zakken meegenomen worden, identificatie is verplicht.

De jaarlijkse techniekdag vindt dit jaar van 10 tot 4 uur plaats bij Grijsen park & straatdesign aan de Lorentzstraat. Dit is voor jongeren de ideale mogelijkheid om kennis te maken met techniek en technologie. Zij kunnen hier o.a. zelf een robot bouwen, werken met een 3d-printer, werken met metaal, metselen en er staan veel verschillende voertuigen van stichting Ga voor Mobiliteit. De toegang is gratis.

In het kader van de landelijke ‘Open Dag Zorg en Welzijn’ zetten ook in Winterswijk een aantal instellingen hun deuren open:

-       Tussen 11 en 3 uur is iedereen welkom in het Streekziekenhuis om een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken met de specialismen, medewerkers en de sfeer. Ook Sensire wijkzorg in het SKB is dezelfde tijden te bezoeken. Zij geven o.a. informatie over de mogelijkheden van ziekenhuisbe-handeling/verpleging thuis door het team Verpleegkundig Technisch Handelen.

-       En ook Estinea nodigt u uit: tussen 1 en 4 uur kunt u een kijkje te nemen op haar woonlocaties aan de Peperbus, Oostervoort, Boeijinkweg, Hesselinkweg en de Top-Art winkel aan de Meddosestraat. Deze laatste is van 9 tot 5 geopend.

-       Bij Stichting De Lichtenvoorde is iedereen van 10 tot 3 uur welkom in het activiteitencentrum aan de Meddosestraat, en van 10 tot 2 uur bij de woonlocatie aan de Spoorstraat.

Het Winterswijks jeugdmuziektheater Harlekijn speelt dit weekend drie maal het komische en avontuurlijke ‘Shrek de Musical’ in theater De Storm.  De voorstellingen beginnen vandaag om 3 uur en om kwart over 8, en morgenmiddag om half 3. Kaarten kosten 16 euro en zijn te verkrijgen bij De Storm. Alleen voor de middag-voorstelling van vandaag zijn nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar! 

De band ‘Nieuwegrond’ speelt vanavond in het kader van hun ‘Kom eens uit die winterdip’ tour in café De Stam. De muziek kan worden omschreven als verfrissende Nederpop met een ‘jaren 80-randje’

Aalten

In het kader van de landelijke ‘Open Dag Zorg en Welzijn’ zet Estinea in Aalten vanmiddag haar deuren open. Tussen 1 en 4 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen op de woonlocaties aan de Slaadreef, en op de werk,- en activiteitenlocaties aan de Polstraat en de Slaadreef. Ook de woonlocatie aan de Weversstraat in Dinxperlo is tussen 1 en 4 uur te bezoeken.

Vanaf vandaag exposeren vijf Winterswijkse schilders in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. Geurt Schut, Ria ter Haar, Rob ten Dolle, Gine Oldenhuis en Herbert Goossens zijn alle vijf verbonden aan de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst. Vanmiddag zijn deze schilders zelf aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan. De openingstijden zijn vrijdag t/m zondag van 11 tot 5 uur. De toegang is gratis.

In het Kulturhus in Lintelo begint op om 8 uur de theatervoorstelling Kwinkslag. Snelle dialogen, korte zinnetjes, gortdroge antwoorden en gegoochel met woorden zijn kenmerkend voor de Finkeriaanse humor van Achterhoekse bodem. De aanvang is om 8 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro te verkrijgen in het grand café van het Kulturhus. Aan de kassa kosten ze 17,50 euro.

Toneelvereniging LUKAS speelt de plattelands-komedie ‘Dan maor een zorgboerderi’je’ in gebouw Elim. De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 7,50 euro

Muzikantenband Barlo presenteert de ‘Muzikantenband Covert’. De muzikantenband is een poule van zangers, zangeressen en muzikanten die, in wisselende samenstellingen en met iedere keer een verschillend thema, op het podium staan. De 1e band deze avond covert de nummers van Joe Cocker, terwijl de 2e band met een three(3)bute De Dijk, Madness en Earth, Wind & Fire eert. De aanvang is om half 9 in de Markerink aan de Markerinkdijk in Barlo. De entree bedraagt 4 euro.

facebook twitter youtube