Activiteiten aankomende week (19 t/m 23 maart) 

Passage houdt op maandag 19 maart de maandelijkse bijeenkomst in de Zonnebrinkkerk. Omdat de tijd voor Pasen weer is aangebroken, de 40-dagentijd, komt ds. Monica Schwarz uit Almelo vertellen over de Symboliek van het Kruis. De aanvang is om kwart voor 8. Ook gasten zijn van harte welkom.

Op maandagavond 19 maart vindt van 8 tot 10 uur een pleegoudercafé plaats in restaurant De Zwaan aan de Wooldstraat. Het is niet alleen toegankelijk voor pleeghouders uit de Achterhoek, maar ook voor mensen die er over denken pleegouder te worden. Zo kunnen zij op ongedwongen wijze en van ervaringsdes-kundigen horen wat het pleegouderschap écht inhoudt. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Op maandag 19 maart is er weer een bijeenkomst van Vrouwen van Nu afd. Aalten in gebouw Elim. Ben Godtschalk uit Vorden komt deze avond vertellen over zijn werk in de offshore-industrie. Hij is gezagvoerder op constructieschepen. De aanvang is om kwart voor 8, ook gasten zijn van harte welkom.

Op de ledenmiddag van Wenters-Plus is op dinsdag 20 maart muziek uit de jaren 60 en 70 én een muzikale quiz door Aaltsje. De aanvang is om half 3 in de Vredense Hof.

Op dinsdag 20 maart wordt in de hal van het gemeentekantoor een verkiezingsdebat gehouden onder leiding van Bob Roelofs. Aan de vooravond van de gemeenteraads-verkiezingen hebben de lijsttrekkers van de deelnemende partijen een aantal stellingen ingediend waarover de politieke degens gekruist gaan worden. Het debat is van kwart over 7 tot 8 uur en iedereen is van harte welkom.

Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 20 maart de film “Thelma” in theater Skopein. De aanvangstijden zijn om half 7 en om 9 uur. Reserveren is gewenst, dit kan via nr. 52 15 15.

Etend ontmoeten vindt elke keer plaats op de 3e dinsdag van de maand, deze maand dus op 20 maart. Van 6 tot 7 uur kunnen belangstellenden in De Hofnar genieten van de door vrijwilligers klaargemaakte maaltijd. Deelname is gratis, maar een vrije gift voor onkosten wordt gewaardeerd. Opgeven kan door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Op dinsdag 20 maart verzorgt kunsthistoricus Maria Driessen een lezing over de schilderijen van Hollandse meesters die op dit moment te zien zijn in de Hermitage in Amsterdam, getiteld ‘Oogappels van de tsaren’. De lezing begint om half 8 in de bibliotheek in Aalten. De kosten bedragen 7,50 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Wel graag inschrijven hiervoor, dit kan in de bibliotheek. 

Van dinsdag 20 maart t/m vrijdag 23 maart staat Welfare Aalten in de bibliotheek van Aalten. Er is weer van alles te koop, zoals sokken, schorten, tafelkleden en knuffels. Van de opbrengst worden nieuwe materialen gekocht, zodat men weer verder kan handwerken.

Op woensdag 21 maart is het Nationale Daltondag. Daltonschool De Vlier biedt deze dag iedereen de gelegenheid om tussen 9 en 12 uur een kijkje te komen nemen.

Woensdag 21 maart is het 333 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach het levenslicht zag. Beiaardier Wim Ruessink verzorgt ter gelegenheid hiervan een speciale bespeling op het carillon van de Jacobstoren met werken van Bach. De bespeling begint om half 11.

Organist en kerkmusicus Wim Ruessink is woensdagmiddag 21 maart te gast op de ledenmiddag van de PCOB. Hij vertelt over het nieuwe liedboek en het ontstaan ervan. De bijeenkomst begint om half 3 in het atrium van woonzorgcentrum De Pelkwijk. De toegang bedraagt 3 euro, incl. koffie.

Op woensdagmorgen 21 maart geeft Miriam van Dixhoorn van 10 tot half 12 een workshop ‘Muziek met dreumesen en peuters’ tijdens het Mama Café in de bibliotheek in Aalten. Deelname is gratis.

Het Mantelzorgcafé houdt op donderdagmiddag 22 maart een bijeenkomst bij Hertog Karel van Gelre op de Markt. Van 2 tot half 4 kunnen mantelzorgers hier terecht om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorg-consulent is hierbij aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgave is niet nodig.

Burgemeester Joris Bengevoord is als gastspreker aanwezig op de jaarlijkse avond van de Businessclub van muziekvereniging Excelsior die op donderdag 22 maart plaatsvindt. Hoofdthema deze avond is: ‘Hoe maken we Winterswijk nog aantrekkelijker om te ondernemen en te wonen?’. Het wordt een interactief programma waarbij men met elkaar in gesprek gaat over concrete, praktische oplossingen en inspiratie. Ook ondernemers die nog geen lid zijn, zijn van harte welkom. Stuur uw aanmelding per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . De aanvang is om half 8 in MFA Pelkpark.

Op donderdag 22 maart verzorgt Werkcafé Winterswijk een bijeenkomst voor werkzoekenden uit Winterswijk en omgeving. Deze avond staat in het teken van creatief verleiden, oftewel een cv en sollicitatiebrief anno 2018. Gastspreker Van Krimpen Consult verzorgt een workshop over het ‘nieuwe’ solliciteren. De bijeenkomst begint om kwart voor 8 in Grand Café Willinks, de toegang is gratis.

In de bibliotheek in Aalten start met ingang van donderdag 22 maart het handwerk-café. Bij deze eerste keer zijn Maureen Huls en Marian ter Horst aanwezig met tips, materialen, ideeën en enthousiasme. Het handwerkcafé wordt wekelijks gehouden op de donderdagmiddag van half 3 tot half 5. Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet.

Op vrijdag 23 maart verzorgen leerlingen van Boogie Woogie een sfeervol concert in de concertzaal. Het programma, dat een doorsnee laat zien van het lesaanbod, is zeer gevarieerd en naast solistische optredens van diverse blazers staan ook een gitaarkwartet en een pop-band in de schijnwerpers. De aanvang is om half 8, de toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Op vrijdag 23 maart houdt kunsthistorica Maria Driessen in de Koppelkerk in Bredevoort een kunstlezing over het realisme in de schilderkunst. Deze kunstlezing biedt context en houvast bij een bezoek aan de expositie van realisten Jan Mankes, Dick Ket, Floris Verster en Henk Helmantel die momenteel te zien is in Museum MORE in Gorssel. De lezing begint om 8 uur, de toegang bedraagt 10 euro.

Naast de permanente tentoonstelling met het vroege werk van Mondriaan, zijn er momenteel in museum Villa Mondriaan nog twee tentoonstellingen te zien: de knalrode installatie van ontwerper Sander Wassink en het stijlvolle design van ontwerper Ineke Hans. De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 11 tot 5 uur.

facebook twitter youtube