Activiteiten aankomende week (9 t/m 13 juli)  

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die een rijbewijskeuring moeten ondergaan kunnen hiervoor op maandag 9 juli terecht op  het spreekuur in de Zonnebrinkkerk. De kosten bedragen 35 euro voor senioren en 55 euro voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. U dient van tevoren een afspraak te maken bij Regelzorg, tel. 088 –  23 23 300 of via de website www.regelzorg.nl 

Stichting Aangespannen Rijders Woold houdt van maandag 9 t/m donderdag 12 juli voor de 19e keer de Wooldse Paardenvierdaagse voor ruiters en koetsiers. De ongeveer 20 km. lange routes gaan elke avond een andere richting uit en onderweg is er een koffiepauze. Maandag gaat men richting Miste, dinsdag naar Kotten/Brinkheurne, woensdag gaat het richting Corle en de laatste avond blijft de route grotendeels in het Woold. Deelnemers kunnen ’s avonds tussen 6 en half 8 starten op het terrein van de fam. Oonk aan de Esselinkhoekweg 5 in het Woold.

Op alle dinsdagavonden in juli en augustus begint om 7 uur een 1 ½ uur durende rondleiding in de synagoge in de Spoorstraat. De kosten bedragen 4,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 16 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Het Aaltens Christelijk Mannenkoor geeft op maandag 9 juli (bij goed weer) als afsluiting van het seizoen een buitenconcert in de tuin van woonzorgcentrum Beth San. Het koor staat o.l.v. Susanna Veerman en pianiste is Yvonne Beeftink. De aanvang is om 7 uur, iedereen is van harte welkom.

Op alle dinsdagavonden in juli en augustus begint om 7 uur een 1 ½ uur durende rondleiding in de synagoge in de Spoorstraat. De kosten bedragen 4,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 16 jaar. Aanmelden is niet nodig.

In het kader van het erfgoedfestival en 250 jaar grens heeft VVV Dinxperlo een fietstocht uitgezet langs de  grens met verschillende grensovergangen. De fietstocht loopt zowel door Nederland als Duitsland. Er is keuze uit drie verschillende afstanden. De langste route loopt naar het Duitse Bürlo, waar in 1766 het verdrag van Bürlo werd getekend. Daarmee werd de grens, zoals we die nu nog kennen, vastgelegd. De routebeschrijving is verkrijgbaar bij VVV Dinxperlo.

Op woensdag 11 of 18 juli kunt u met een gids een smokkelroute volgen, die langs de Duits-Nederlandse grens loopt. De gids vertelt onderweg smeuïge verhalen over het smokkelverleden dat zich hier op de grens heeft afgespeeld. Aanmelden kan tot 12 uur, de tocht start om half twee bij de VVV Dinxperlo.

De wandelroute Grenzenloos is een bewegwijzerde wandelroute door de grensdorpen Dinxperlo en Süderwick. De landsgrens loopt in deze dorpen dwars over de stoeptegels. Ontdek aan de hand van oude anekdotes het bijzondere grensverleden van dit grensgebied. Het routeboekje is verkrijgbaar bij de VVV Dinxperlo.

Op woensdag 11 juli is in café “De Stam” de try out van “Alle 3 Skank”, het nieuwste project van de mensen achter de Winterswijkse succesformaties “Toe Maar” en “David Blowie”. Beide bands worden geroemd om hun enorme feestgehalte.

 

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.

 

facebook twitter youtube