Activiteiten aankomende week (14 t/m 18 mei) 

De gemeente Winterswijk en het Vrijwilligerspunt houden op maandag 14 mei in de kantine van FC Trias het tweede Sportcafé XL. Na een uiteenzetting over het Vrijwilligerspunt worden de nieuwste ontwikkelingen op sportgebied in Winterswijk ter sprake gebracht. Ook zijn er diverse workshops te volgen. De opening is om kwart voor 7 door wethouder Wim Aalderink. Meer informatie hierover is te verkrijgen via tel.nr. 200 026 of de site www.wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt  

Vrouwengroep Passage heeft maandag 14 mei de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Te gast is dan officier van justitie mevrouw Wiarda. Zij gaat vertellen over verschillende delicten en over de daarmee samenhangende procedures. De bijeenkomst begint om kwart voor 8 in de Zonnebrinkkerk. Ook heren zijn van harte welkom.

In het kader van de Week van de Schildklier zijn op dinsdag 15 mei van half 2 tot half 5 ervaringsdeskundige vrijwilligers van de Schildklier Organisatie Nederland met een stand in het SKB aanwezig om te luisteren en vragen te beantwoorden. Dit jaar staat het thema ‘optimaal instellen luistert nauw’ centraal.

Op dinsdag 15 mei houdt Arjan Schepers onder de titel ‘Vaste planten in hun natuurlijke omgeving’ een lezing voor Groei & Bloei. Hij heeft een vaste plantenkwekerij in Mariënheem en komt vertellen wat men moet weten om (nog) meer te genieten van een plantenaankoop. De aanvang is om 8 uur bij Hotel Mondriaan aan de Parallelweg. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 3,50 euro.

Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 15 mei de film “Jusqu’a la garde” in theater Skopein. De aanvangstijden zijn om half 7 en om 9 uur. Reserveren is gewenst, dit kan via nr. 52 15 15.

Etend ontmoeten in Aalten vindt elke keer plaats op de 3e dinsdag van de maand, deze maand dus op dinsdag 15 mei. Van 6 tot 7 uur kunnen belangstellenden in De Hofnar genieten van de door vrijwilligers klaargemaakte maaltijd. Deelname is gratis, maar een vrije gift voor onkosten wordt gewaardeerd. Opgeven kan door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Op de velden van FC Trias vindt op woensdagmiddag 16 mei weer de ‘Rabo Kids Cup’ plaats, het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 2, 3 en 4 van het basis-onderwijs. Ook dit jaar heeft het toernooi een internationaal tintje, want er doen weer een aantal teams mee van de Von Galen Schule uit Oeding. Het 1e fluitsignaal klinkt om 3 uur.

Zangeres Nadja Filtzer treedt op woensdag 16 mei op in het grand café van woonzorgcentrum De Pelkwijk. Zij zingt een repertoire van jazz, chansons, tango, soul en zelfs smartlappen. De aanvang is om 3 uur, de toegang bedraagt 3 euro.

In een ongedwongen sfeer met elkaar een maaltijd voorbereiden, koken en er van genieten. Dan kan op woensdag 16 mei van 5 tot half 8 met ‘Samen koken & samen eten’ bij inloopcentrum Den Angang. Deze activiteit is bestemd voor iedereen, jong en oud, een geboren en getogen Winterswijker of een nieuwkomer. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij Ria Bussink van sociaal team De Post, 06 – 237 92 529

Fotoclub Creashot houdt op woensdag 16 mei een lezing in servicetheater Skopein met als gast de bekende Nederlandse natuurfotograaf Bas Meelker. Tijdens deze lezing laat hij de aanwezigen niet alleen genieten van zijn bijzondere foto’s, maar geeft hij ook een inkijkje in zijn manier van denken. De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 10 euro, incl. koffie. Aanmelding is verplicht, dit kan door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

In het kader van het voorkomen van voedselverspilling, verzorgt de Achterhoekse SapPers op woensdag 16 mei een informatie- en netwerkavond met als hoofdthema het maken van Cider. Het doel van deze bijeenkomst is o.a. het delen van kennis en het bijeenbrengen van het overtollig fruit. Iedereen die hierin geïnteresseerd is, is vanaf 8 uur welkom. De kosten bedragen 3,50 euro, incl. een kop koffie. Aanmelden kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Na aanmelding krijgt u het adres toegestuurd waar de bijeenkomst in Winterswijk wordt gehouden.

Beeldhouwer en kunsthistoricus Guus Joos geeft op woensdag 16 mei een lezing in het Achterhoeks Kunstcafé. Hij gaat onder meer vertellen over het vervaardigen van een beeld, maar ook hoe je er naar moet kijken en het moet ervaren als toeschouwer. De aanvang is om 8 uur in de bovenzaal van café Schiller in Aalten. De toegang bedraagt 3,50 euro, donateurs en sponsors betalen 2 euro.

Mantelzorgcafé houdt op donderdagmiddag 17 mei een bijeenkomst bij Hertog Karel van Gelre op de Markt. Van 2 tot half 4 kunnen mantelzorgers hier terecht om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorg-consulent is hierbij aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgave is niet nodig.

Longpunt ‘De Achterhoek’ verzorgt op donderdag 17 mei voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners een bijeenkomst met als thema: “Vakantie met een longziekte, de mogelijkheden en de moeilijkheden”. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door de longverpleegkundige van het SKB en Sensire Thuiszorg en vindt plaats vanaf half 3 in het vergadercentrum van het Streekziekenhuis. Men dient zich wel hiervoor aan te melden, dat kan via nr. 06 – 518 673 12. Deelname en parkeren zijn gratis. U wordt verzocht tijdens deze bijeenkomst geen geurtjes te gebruiken.

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die een rijbewijskeuring moeten ondergaan kunnen hiervoor op donderdag 17 mei terecht op het spreekuur in de Zonnebrinkkerk. De kosten bedragen 35 euro voor senioren en 55 euro voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. U dient van tevoren een afspraak te maken bij Regelzorg, tel. 088 – 23 23 300 of via www.regelzorg.nl 

Op donderdag 17 mei verzorgt Werkcafé Winterswijk een bijeenkomst voor werkzoekenden uit Winterswijk en omgeving. Deze avond geeft Bianca ten Pas, ervaren recruiter en loopbaanadviseur, de aanwezigen tips om de juiste methode te vinden hoe aan een passende baan te komen. Onderwerpen als ‘waar vind ik de vacatures?’ en hoe werken uitzend- en detacheringsbureaus?’ worden besproken. De bijeenkomst begint om kwart voor 8 in Grand Café Willinks, de toegang is gratis.

Sopraan en actrice Diet Gerritsen brengt op vrijdagavond 18 mei een hommage aan Willem Wilmink in de Koppelkerk in Bredevoort. Het is een charmante liedjes-voorstelling voor iedere liefhebber van zijn poezie, waarbij zij muzikaal wordt bijgestaan door Frank Deiman op piano, Miriam Kroeze op cello en Ruud Ouwehand op contrabas. De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 10 euro.

 

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.

 

facebook twitter youtube