Activiteiten zaterdag 19 mei

Winterswijk

Samen met een boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen kunt u op zaterdag 19 mei mee met een ongeveer 5 uur durende fietstocht langs scholte- boerderijen rond Winterswijk. Wie meefietst kan genieten van de mooie, oude boerderijen met hun verhaal, en de rijke natuur er omheen. Deelnemers dienen zelf eten en drinken mee te nemen voor onderweg. De start is om 10 uur op de parkeerplaats van Berenschots Watermolen aan de Wooldseweg. De kosten bedragen 5 euro p.p., kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 2,50 euro. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van de GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk, dit kan via www.glk.nl/evenementen  

De Stichting Vrienden van Pronsweide houdt op zaterdag 19 mei van 10 tot 3 uur de jaarlijkse voorjaarsmarkt op het terrein van verpleeghuis Pronsweide aan de Morgenzonweg. Tijdens de markt worden perkplanten, glaswerk, potterie ter verkoop aangeboden. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de bewoners.

Corso Club Meddo houdt op zaterdag 19 mei een Open Huis op hun nieuwe bouwlocatie. Belangstellenden kunnen tussen half 3 en half 5 de voortgang van de bouw van de wagen voor het bloemencorso bekijken aan de Boeijinkweg 11 in Huppel.

Zaterdagavond 19 mei vind in verenigingsgebouw Juliana in het Woold een Foute Pinksterparty plaats met muziek van de Party Poppers. De zaal gaat om 9 uur open, de toegang bedraagt 5 euro. Toegang vanaf 14 jaar.

Zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei vindt de 3e editie plaats van KunstOer. Dit is een unieke meerdaagse kunstmanifestatie van exposities van diverse kunstvormen op elf mooie erfgoedlocaties in en om Winterswijk, waarbij beeldende kunst, cultuurhistorisch erfgoed en natuur op een bijzondere wijze samenkomen. De openingstijden van deze locaties zijn zaterdag van 1 tot 5 uur en beide Pinksterdagen van 11 tot 5 uur. Een toegangskaartje kost 2 euro en is te koop bij de VVV, boekhandels Kramer en Holders en op de dagen zelf bij alle locaties. Deze locaties zijn te vinden op de site www.kunstoer.nl  

Aalten

Zaterdag 19 mei treedt Romayne Wheeler, ook wel ‘de pianist van het hoogge-bergte’ op in de Koppelkerk in Bredevoort. Deze Amerikaanse concertpianist van internationale allure besloot 25 jaar geleden zijn leven en werk te wijden en op te dragen aan de Tarahumara indianen in de hooggebergten van Mexico. Naast eigen composities brengt hij deze avond stukken van Bach, Beethoven en Liszt ten gehore. De aanvang is om 8 uur, de entree bedraagt 10 euro.

Activiteiten zondag 20 mei, 1e Pinksterdag

Winterswijk

In het Pinksterweekend vindt de 3e editie plaats van KunstOer. Dit is een unieke meerdaagse kunstmanifestatie van exposities van diverse kunstvormen op elf mooie erfgoedlocaties in en om Winterswijk, waarbij beeldende kunst, cultuurhistorisch erfgoed en natuur op een bijzondere wijze samenkomen. De openingstijden van deze locaties zijn beide Pinksterdagen van 11 tot 5 uur. Een toegangskaartje kost 2 euro en is te koop bij de VVV, boekhandels Kramer en Holders en op de dagen zelf bij alle locaties. Deze locaties zijn te vinden op de site www.kunstoer.nl  

Museum Villa Mondriaan bestaat op maandag 21 mei 5 jaar. Om dit lustrum te vieren vinden er een aantal speciale activiteiten rondom deze datum plaats. Het begint op zondag 20 mei, 1e Pinksterdag, met twee gratis workshops voor jong en oud: ‘Schilder je eigen canvastas in Mondriaanstijl’ tussen 11 en 2 uur, en ‘Schilderen op muziek’ van 2 tot 5 uur. Deelname aan een workshop is dus gratis, je dient echter wel in het bezit te zijn van een entreebewijs.

Aalten

----

Activiteiten maandag 21 mei, 2e Pinksterdag

Winterswijk

In het Pinksterweekend vindt de 3e editie plaats van KunstOer. Dit is een unieke meerdaagse kunstmanifestatie van exposities van diverse kunstvormen op elf mooie erfgoedlocaties in en om Winterswijk, waarbij beeldende kunst, cultuurhistorisch erfgoed en natuur op een bijzondere wijze samenkomen. De openingstijden van deze locaties zijn van 11 tot 5 uur. Een toegangskaartje kost 2 euro en is te koop bij de VVV, boekhandels Kramer en Holders en op de dagen zelf bij alle locaties. Deze locaties zijn te vinden op de site www.kunstoer.nl  

Op maandag 21 mei, 2e Pinksterdag, bestaat Villa Mondriaan 5 jaar. Het museum is deze dag speciaal geopend en de hele dag is de entree slecht 5 euro, incl. een kop koffie en een audiotour. Daarnaast zijn er verschillende soorten gratis rondleidingen. Om 12 uur een rondleiding door één van de junior-directeuren, om 1 uur een Duitstalige, om 2 uur een speciale kinderrondleiding, om 3 uur door een ervaren museumdocent en om 4 uur door museumdirecteur Judith Kadee. In samenwerking met KunstOer kunnen bezoekers daarnaast gratis meedoen aan een workshop ‘Schilder je eigen canvastas in Mondriaanstijl’, en ‘Schilderen op muziek’.

Aalten

Op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei, is op het buitenterrein van de Koppelkerk in Bredevoort weer de Internationale Pinkster Boekenmarkt. Traditiegetrouw bieden deze dag een groot aantal Nederlandse én Duitse boekhandelaren tussen 11 en 5 uur hun boeken aan. De entree is gratis.

 

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.

facebook twitter youtube