Activiteiten zaterdag 14 zondag 15 juli

Winterswijk

Jan-Willem van de Velde geeft op zaterdagavond 14 juli een improvisatieconcert op de vleugel, geïnspireerd door de sfeer en het weer van dit moment. Poëzie van Nederlandse dichters over de zomer vormt hierbij een inspiratiebron.  Het concert begint om 8 uur in boerderij Aarde-Werk De Stegge aan de Geessinkweg in Kotten. De toegang bedraagt 10 euro. Reserveren is gewenst, dit kan via nr. 06 – 483 55 663

Molen Bataaf is zondag 15 juli het monumentale middelpunt tijdens de 1e culinaire fietsdag “d’Acht van de Bataaf”. Samen met Winterswijkse streekproducenten hebben de vrijwilligers van Molen Bataaf een dag-vullende culinaire fietstocht in twee etappes met twaalf interessante afstapplekken gemaakt. De lokale streekproducenten laten deelnemers proeven en beleven wat het Winterswijkse buitengebied te bieden heeft. Er zijn rondleidingen op verschillende bedrijven en uiteraard ook in Molen Bataaf. De fietsdag is opgedeeld in twee etappes van 30 km, te beginnen met het noord-oostelijke deel, en na de middagpauze met brunch gevolgd door het zuid-westelijke buitengebied van Winterswijk. Met een proeverijtje van heerlijkheden van de streek en drankjes wordt de dag afgesloten bij Molen Bataaf. Starten kan tussen 9 en 10 uur bij de Molen. De kosten bedragen 25 euro p.p. Deelname is alleen mogelijk door inschrijving en betaling vooraf. Dit kan via het formulier op de site www.molenbataaf.nl    

Aalten

Op zondag 15 juli is van 11 tot 5 uur weer de Particulieren Boekenmarkt op het buitenterrein van de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden, zoals de naam doet vermoeden, particuliere verkopers hun boeken aan. De toegang is gratis.

Op zondag 15 juli vindt het eerste optreden in de serie van zeven Zomerconcerten plaats op ’t Zand in Bredevoort. Tussen 12 en 2 uur zijn de koren ‘Shansons’ en ‘Jazzy Women’ te horen en te zien. Het concert gaat alleen door bij mooi weer. (bij twijfel, zie www.bredevoort.nu). De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.

 

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.

facebook twitter youtube